(Code of Care fundraising tekst)

 

Tilbage i 2011 gik tre erhvervsfolk fra Holstebro sammen ned i den lokale bank.

Her overtalte de manden ved kassen til at låne dem penge til opstart af Code of Care.

Uden pistoler i skæftet.

Og med deres glatte ansigt som eneste garanti.

Deres mission havde ramt bankmanden lige i hjertet.

Pengene skulle bruges til at inspirere andre erhvervsfolk til at gøre, hvad der for dem selv var blevet til en behagelig vane:

At ansætte eller på anden måde hjælpe mennesker med nedsat arbejdsevne til en plads på arbejdsmarkedet. Til en plads i fællesskabet. Til gavn for det enkelte menneske, men også den samfundsøkonomi, der er vores allesammens.

“Vi er også selv blevet gladere af det”, som de tre ynder at udtale i kor.

De tre herrer og de 150 Code of Care-medlemmer og mindst lige så mange ambassadører og støttende ildsjæle i det ganske land har nu “gjort det” siden 2011.

Resultatet har været flere udsatte i arbejde, større opmærksomhed omkring udfordringer og løsninger – og først og fremmest starten på skabelsen af en kulturændring i Danmark.

Det bliver stadigt mere og mere almindeligt, at det private erhvervsliv tager ansvar ved på selvstændigt initiativ – eller gennem frugtbart samarbejde med landets jobcentrer – at inkludere mennesker, der ellers så sig parkeret på rene overførselsindkomster. Der er dog et … men.

Code of Care er ikke i sig selv nogen “god forretning”. Indtægterne er ganske små og stammer primært fra medlemsskaber. Til gengæld er der mange udgifter. Blandt andet til aflønning af sekretariatet. Telefonregninger. Transport. Og til leje af lokaler til de events, foredrag og workshops, der dagligt inspirere danske virksomheder til at tage et større medansvar.

Støtter du Code of Care, vil Code of Care til gengæld forsat kunne tilbyde erhvervslivet (dig?) inspiration, sparring og viden. Herunder konkrete tips til, hvordan danske virksomheder konkret kommer i gang med at tage et større samfundsansvar til glæde for både mennesker, nationaløkonomien – og derfor i sidste ende dig og mig.

Er du blevet nysgerrig?

Eller overvejer du at blive medlem?

Så gå ind på www.codeofcare.dk og få hele historien. Her kan du også læse mere om “de tre herrer” under menupunktet “Bestyrelse” og se, hvordan du henvender dig for mere information.

Under alle omstændigheder – 1000 tak for dit bidrag!

 

 

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: