Tanker på BloggenNyhedsbrev

Kan jeg låne andres artikler på nettet og bruge dem på mit eget site?

… lød spørgsmålet fra en af mine bekendte, der havde fået den ellers gode idé at krydre sin salgshjemmeside med artikler, der omhandlede produkter og trends i det pågældende marked.

Problem nr. 1 – hvis du kopierer indhold

Der er copyright på alle artiklerne, så hvis ikke du har fået tilladelse til at kopiere artiklerne, kan du få problemer med afsenderen, der i værste fald sender dig en regning på brugen af vedkommendes ophavsretligt beskyttede artikel.

Problem nr. 2 – du bliver straffet af Google på grund af “duplicate content”

At “låne” artikler fra andre sider skaber Duplicate Content i forhold til Googles søgerobot. Det betyder højst sandsynligt at dit site i løbet af meget kort tid vil blive “straffet” (placeringsmæssigt) af Google , hvis søgerobotten kan “se”, at du har indhold kopieret fra andre sider. NB! Også selv om opretshaveren til artiklen har sagt god for “lånet”.

Du må gerne tage udgangspunkt og omskrive andres artikler, hvis du angiver kilden

MEN du må gerne tage udgangspunkt i andre artikler, så længe du skriver det hele selv, og samtidig refererer til de sider, hvor du har dit materiale fra. Det hele skal dog skrives om. Men husk blot én enkelt duplikeret sætning kan give problemer i forhold til Google.

Sådan gør du, hvis du vil låne andres artikler

Find interessante artikler og én skrivende, som kan omskrive dem, så de bliver “dit” materiale, kombineret med henvisning til kilden. Eventuelt et link.

En alternativ løsning på “lån” af andres artikler eller indhold

Lav en link-liste (blogroll) med links til interessante artikler på andres hjemmesider. Dit site vil stadig være stedet, hvor dine besøgende finder samlet viden, også selvom du ikke har produceret noget af det. Ikke nødvendigvis den bedste, men helt sikkert den hurtigste og billigste løsning.

 

 

 

 

  • Sydbank
  • Bosch
  • Gråkjær
  • Region Nordjylland
  • Royal Greenland